Wat is er te doen…

Wat is er te doen....

In Aups en omgeving is er veel te zien en te doen. Op het park zelf kunt u zwemmen in het grote zwembad, tennissen en petanque spelen (jeu de boules, het ‘spel met de ballen’). Deze faciliteiten zijn voor gemeenschappelijk gebruik. In Aups zelf is het ’s zomers gezellig druk op de vele terrasjes in het centrum, gedurende het hele jaar zijn er op woensdag- en zaterdagochtend de traditionele Provençaalse markten en in de maanden november tot februari is er elke donderdagochtend een truffelmarkt.
Binnen ongeveer 15 minuten per auto bereikt u het prachtige Lac de St Croix waar u kunt onder meer zeilen, zwemmen en kanoën. In de iets verderop gelegen Gorges du Verdon kunt u uitgebreide wandeltochten maken, canyoning of mountainbiken. 

De Gorges du Verdon is de op een na grootste kloof in Europa, uitgesleten door de rivier de Verdon over een lengte van 25 km (bron: Wikipedia).

Golfen is mogelijk op de golfbanen bij Brignoles en Le Muy.

Verder in de omgeving: Villecroze: prachtige grotten, Entrecasteaux: rondleiding door het kasteel, Tourtour: prachtig dorp in de ‘hemel’, Sillans la Cascade: watervalllen. Flayosc: leuke restaurantjes, Lorgues: markt op dinsdagmorgen, Cotignac: grotwoningen, Draguignan: gezellige stad, Thoronet: prachtige abdij, La Motte: golf spelen, Fréjus: strand.

De talloze prachtige wijnchateau’s in de nabije omgeving zijn de moeite waard om te bezoeken en om wijn te p, zie roeven.

 Aups is ook een perfecte uitvalsbasis voor lange wandelingen door de prachtige omgeving. Voor meer informatie en door ons geteste wandelingen, zie Wandelingen rond Aups

Volg ons op Facebook of Instagram